Van wijk naar deelgemeente: wijziging inschrijvingen en wachtlijst

 

Vanaf 01/03/2022, zijn kandidaten niet meer ingeschreven per wijk, maar per deelgemeente. Dit heeft 2 gevolgen:

 

  1.  Kandidaten die zich hebben ingeschreven voor 01/01/2022 krijgen een brief met een actualisatieformulier. Ze kunnen hun keuzes aanpassen, maar deze keer per deelgemeente.
  2.  Als je je plaats op de wachtlijst vraagt, ga je geen opsplitsing meer zien per wijk.

 

Voorbeeld: mevrouw Hanssens stond vroeger tussen de 11de en 20ste plaats voor de wijk 'Grote Kapel' en 'Centrum Alsemberg'. Als ze nu haar plaats opvraagt zal ze enkel zien dat ze tussen de 11de en 20ste plaats staat voor de deelgemeente Alsemberg.

 

Verandert mijn plaats op de wachtlijst?

Voor de meeste kandidaten verandert dit niet veel aan hun plaats op de wachtlijst. Voor wie verandert het wel? De kandidaten die zich ingeschreven hebben voor Halle. Daar zijn grote wijzigingen mogelijk. Let op: deze wijziging betekent niet dat je minder snel een woning zal voorgesteld krijgen. Het enige dat verandert is ons intern gegevensbeheer.

 

Waarom deze wijzigingen?

In de volgende jaren verandert het sociaal woonlandschap in Vlaanderen. De sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren slaan de handen elkaar en vormen samen ‘de woonmaatschappij’. Dat wil zeggen dat er binnen elke gemeente tegen ten laatste 30 juni 2023 slechts één woonmaatschappij als sociale woonactor actief zal zijn. Het doel? Eenvoud en meer duidelijkheid voor de huidige bewoners, de kandidaten en professionele partners (het OCMW, projectontwikkelaars …).

 

Wij zijn momenteel al aan het werken aan onze toekomstige woonmaatschappij. Vandaar deze wijziging.