1 woonmaatschappij

 

Vanaf juli 2023 mag er per gemeente of stad nog maar 1 organisatie sociale woningen bouwen, (doorver)verhuren en verkopen: de woonmaatschappij.

 

Om dit te kunnen bereiken zijn bepaalde organisaties gefusioneerd of hebben ze woningen overgedragen aan andere maatschappijen.

 

Wat is er gebeurd met Woonpunt Zennevallei?

  • Woonpunt Zennevallei (WPZ) is in januari 2023 gefusioneerd met het sociaal verhuurkantoor Zuidkant en vormt nu 1 woonmaatschappij.
  • Wij hebben een aantal doorverhuurwoningen overgekregen van het voormalige SVK Webra.
  • De naam Woonpunt Zennevallei werd behouden.
  • Het werkgebeid is groter geworden. Wij zijn nu actief in 7 gemeenten: Halle, Beersel, Sint-Pieters-leeuw, Sint-Genesius-Rode, Pepingen, Drogenbos en Linkebeek.

 

Wat staat er nog te gebeuren?

De woningen van de Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting zullen wij in de toekomst ook beheren. Wanneer de overdracht precies zal gebeuren, staat nog niet vast.

 

Waarom deze verandering?

Er waren heel wat sociale huisvestingsmaatschappijen en verhuurkantoren actief over heel Vlaanderen. De overheid wenste dit aantal verminderen van 134 naar 41. Op die manier is het simpeler voor gemeenten en ook vooral voor kandidaten.

 

Verandert dit iets voor jou als huurder?

Neen. Jij blijft huren bij ons en er verandert niets aan jouw contract. Wij staan voor jou klaar, zoals we dat altijd hebben gedaan. 

 

Verandert dit iets voor de kandidaat of eigenaar?

Ja:

  1. Er is geen onderscheid meer tussen SVK Zuidkant of Woonpunt Zennevallei. Alle communicatie verloopt nu onder de naam van Woonpunt Zennevallei.
  2. Je kan je niet langer inschrijven voor een specifieke wijk. Enkel voor een deelgemeente. (link)

 

 

Lees meer over de veranderingen binnen sociaal wonen.