1 woonmaatschappij

 

Vanaf 2023 mag er per gemeente of stad nog maar 1 organisatie sociale woningen bouwen, verhuren en verkopen. Hierdoor zullen organisaties moeten samenwerken en fusioneren. Ook Woonpunt Zennevallei (WPZ) zal dit moeten doen.

 

WPZ is actief in de gemeenten Halle, Beersel, Sint-Pieters-leeuw, Sint-Genesius-Rode en Pepingen. In deze gemeenten zijn nog andere sociale verhuurkantoren en huisvestingsmaatschappijen werkzaam:

 

• Het Sociaal Verhuurkantoor Zuidkant

• Het Sociaal Verhuurkantoor Webra

• De Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting

 

Woonpunt Zennevallei gaat samen met hen 1 nieuwe woonmaatschappij vormen. Op dat moment zullen we ook actief zijn in de gemeenten Drogenbos en Linkebeek.

 

Waarom deze verandering?

Er zijn momenteel heel wat sociale huisvestingsmaatschappijen en verhuurkantoren actief over heel Vlaanderen. De overheid wilt dit aantal verminderen van 134 naar 42. Op die manier is het simpeler voor gemeenten en ook vooral voor kandidaten.

 

Hoe ver staat de fusie?

De fusie tussen SVK Zuidkant en Woonpunt Zennevallei is officieel erkend. Door die ministeriële erkenning als woonmaatschappij, gaan we samen verder onder de naam Woonpunt Zennevallei (WPZ).

 

Verandert dit iets voor jou als huurder?

Neen. Jij blijft huren bij ons en er verandert niets aan jouw contract. Wij staan voor jou klaar, zoals we dat altijd hebben gedaan. 

 

Verandert dit iets voor de kandidaat of eigenaar?

Ja:

  1. Er is geen onderscheid meer tussen SVK Zuidkant of Woonpunt Zennevallei. Alle communicatie verloopt nu onder de naam van Woonpunt Zennevallei.
  2. Je kan je niet langer inschrijven voor een specifieke wijk. Enkel voor een deelgemeente. (link)

 

 

Lees meer over de veranderingen binnen sociaal wonen.