Huurprijsberekening voor 2023*

 

Je krijgt als sociale huurder een brief met de huurprijs voor 2023. De Vlaamse regering bepaalt de regels rond de berekening van de huurprijs.

Je kan op onze website lezen hoe wij de huuprijs berekenen (link).

 

De huurprijzen zijn sterker gestegen dan voorgaande jaren. Dit komt vooral door de hoge inflatie (link). Een hoge inflatie zorgt voor:

 

  • Een hoger geïndexeerd belastbaar inkomen. Hoewel de huurprijs gebaseerd is op jouw inkomen van 2020 of 2021, indexeren wij deze.

 

  • Hogere huurlasten, zoals:
    • De prijs van elektriciteit
    • De kosten van de verzekering (afstand van verhaal). Onze verzekeringsmaatschappij heeft haar prijzen verhoogd.
    • De prijs van het onderhoud. Onze personeelskosten zijn verhoogd. Toch hebben we de kosten begrensd opdat het niet te duur wordt.

 

We begrijpen dat de stijging van de huurprijs geen aangenaam nieuws is. Maar je kan het ook anders bekijken. Wij passen de huurprijs maar 1 keer per jaar aan. De huurprijs blijft stabiel, ook al blijven de algemene prijzen stijgen doorheen het jaar. Dit is een zekerheid voor jou.

 

We beseffen dat het niet eenvoudig is om deze bijkomende kosten te betalen. Indien je betalingsproblemen hebt, neem dan zeker tijdig contact op met een medewerker van de klantendienst.

 

Indien je nog vragen hebt over jouw huurprijsberekening, dan kan je contact opnemen met ons door te mailen naar info@wpz.be of door te bellen naar 02/363.10.50

 

 

 

* Dit gaat enkel over sociale huur. Niet over huur via Vlabinvest.