Gazet van WPZ - 2022 - editie 

 

Een nieuw begin voor Aline

 

Aline is net 55 jaar geworden, tijd voor een nieuw hoofdstuk in haar leven. Die begint ze bij Woonpunt Zennevallei, in een nieuwbouwappartement te Molenborre (Halle). Hoewel het leven niet altijd gemakkelijk is, blijft Aline ervoor gaan. Ze is een echte sociale vlinder en heeft geen schrik om haar handen vuil te maken.

 

 

Wat doe je in het dagelijkse leven?

Momenteel werk ik niet. Ik heb borderline en ben al 12 jaar invalide. Ik zou wel willen werken. Zeker ook vrijwilligerswerk, maar dat is niet zo eenvoudig voor mij. Weet je, bij borderline kan de ene dag heel goed gaan en de volgende dag weer niet. Het is moeilijk om te voorspellen. Het speelt vooral op gevoelens en emoties. Er zijn situaties die ik moeilijker aankan. Dus ik hou mij vooral bezig met knutselen. Ik doe aan diamond painting en maak zelf juweeltjes. Wat ik ook graag doe is het kopen van oude spullen die ik dan herstel en schilder. Ik heb geen schrik van een hamer en een zaag.

 

Het was onlangs vrouwendag, dit toont dat je je mannetje kan staan!                                                                     

(Lacht) Ik zeg altijd, moest ik een man geweest zijn, dan was ik een klusjesman!

 

Hoe ben je bij Woonpunt Zennevallei terechtgekomen?

Ongeveer een jaar geleden was ik terug single na een lange relatie. Ik huurde op de privémarkt en dat was zo'n 920 euro per maand. Ik heb een invaliditeitsuitkering, dus financieel kon ik dat niet aan. Ik zocht naar iets anders, maar op de privémarkt waren de interessante appartementen snel weg. Met mijn invaliditeitsuitkering kreeg ik ook niet altijd een kans. Dat vond ik wel spijtig. Ik heb me dan ook bij Woonpunt ingeschreven voor een sociale woning en een Vlabinvest woning. Na 6 maanden ben ik hier terechtgekomen. Dat was nog vrij snel!

 

Was je verrast toen je ineens telefoon kreeg?

Ja, ik dacht 'dat gaat niet voor direct zijn'. Vooral omdat ik mij eerst had ingeschreven voor een sociale woning en daar stond ik op de 131ste plaats… Maar dit is een Vlabinvest appartement en geen sociaal appartement. Bij een Vlabinvest appartement is de huurprijs vast en bij een sociaal appartement is het aangepast aan je inkomen. Een sociaal appartement is nog steeds goedkoper. Ik blijf dus nog op die wachtlijst staan. Ik was gewoon al blij dat ik in het centrum kon blijven wonen. Ik woonde hiervoor enkele straten verder. Het maakte mij zelfs niet uit welk appartement ik kreeg! Uiteindelijk heb ik toch kunnen kiezen. Ik koos voor een appartement aan de voorkant zodat ik mensen zie voorbijgaan. Ik kan dan ook gemakkelijker contact leggen met mijn buren. 

 

Je bent graag onder de mensen?

Oh ja, ik ben heel sociaal. Een hond met een hoed spreek ik aan! Wat ook mooi is: aan de overkant van dit appartement woont een oud dametje en 's avonds staat ze dan aan haar venster. Af en toe wuiven we naar elkaar. Ik denk dat hier veel oudere mensen wonen en die mensen zijn ook blij om nieuw volk te zien. Verder heb ik ook al contact gelegd met de mensen van het gebouw zelf. Ik ken zelfs mensen van vroeger. Het is wel fijn dat je bij elkaar kan aankloppen als nodig. Je weet nooit he.

 

Je bent als eerste naar het gebouw verhuisd, heb ik gehoord?

Ja, van zodra ik de sleutel had, ben ik gestart met verhuizen. Mijn zakken stonden al klaar! Ik heb veel zelf gedaan en mijn vrienden hebben mij ook wat geholpen. Na de derde dag sliep ik hier. Ik heb 4 dagen helemaal alleen in het gebouw geslapen. Nu begint het zich vlotjes te vullen. Ik had alleszins een positief gevoel bij de verhuis. Zo van "Ik ben daar weg".

 

Hoe heb je het hier gezellig gemaakt?

Ik hou enorm van planten. Ik plant van alles: gember, avocado, mango.... Het is de bedoeling dat ik die tot leven breng, daar geniet ik van. En iedere dag spreek ik daar tegen. En verder is er Willy. Dat is een katje dat ik geadopteerd heb omdat ik nu alleen ben. Ik heb hem geadopteerd van de vzw Poezensnoetje. Ik wou dat beestje nog een goed leven geven. Het is al een oudere kat. Hij is rustig, echt een schatje. We wensen Aline nieuwe fijne buren toe!

 

Reporter - Caroline​​​​​​​

 

 

 

Lees hier de volledige gazet (pdf)