Nieuws van 2021

 

12/01/2021 - Een nieuwe toekomst voor de basisschool en stationsomgevingFoto stationsomgeving (link)

De percelen ter hoogte van het station van Huizingen, waar het voormalig restaurant ‘t Groen Blaeturke gelegen was, wachten samen met de gemeentelijke basisschool op een nieuwe invulling. De gemeente wil deze kans grijpen om samen met de bewoners na te denken over een nieuwe toekomst voor deze plek en wil daarom een RUP (ruimtelijk uitvoeringsplan) opmaken. 


Artikel toekomst stationsomgeving (link)

 

 

 

Foto Elektrische deelauto voor huurders Woonpunt Zennevallei en hun buren (link) 22/10/2021 - Deelwagen te Molenborre

Vanaf deze week is het mogelijk om aan Molenborre in Halle een elektrische deelauto te gebruiken. De sociale woonmaatschappij Woonpunt Zennevallei (WPZ) werkt daarvoor samen met de Stad Halle, Klimaatpunt vzw, PajoPower en Cambio. Ze voorziet deze deelauto voor haar personeel, maar ook voor haar huurders en hun buren. De deelwagen is bovendien elektrisch en wordt geladen door middel van zonnepanelen op het dak van Woonpunt Zennevallei.

 

Artikel deelwagen te Molenborre (link)

29/04/2021 - Woonpunt Zennevallei bestrijdt fraude

Woonpunt Zennevallei bestrijdt al jaren fraude bij sociale huurders.

Zulke fraude gaat meestal Foto Borrendelle Alsemberg (link)om domiciliefraude of over foutieve aangiften van inkomsten/vermogens, maar ook over binnenlandse of buitenlandse eigendom. In dat laatste geval voorziet Vlaanderen nu hulp via een raamovereenkomst en de terugbetaling van de onderzoekskosten.

 

Artikel woonpunt Zennevallei bestrijdt fraude (link)

 

Foto Directeur Bart Vranken en voorzitter Oscar Decoster        21/09/2021 - Woonpunt Zennevallei viert 100-jarig bestaan

De sociale huisvestingsmaatschappij Woonpunt Zennevallei bestaat honderd jaar. Om dat jubileum te vieren brengt de organisatie een boek uit dat terugblikt op de projecten maar vooral ook de mensen aan het woord laat. Van de eerste servicelflats in Vlaanderen tot het verhaal van de huurders zelf… Het staat allemaal te lezen in het verjaardagsboek.

 

Artikel Woonpunt Zennevallei viert 100-jarig bestaan (link)