Nieuws van 2016

 

Kinderen worden geschminkt.

Vogelweelde heeft voortaan eigen buurthuis

 

De wijk Vogelweelde in Halle heeft voortaan een eigen buurthuis. De ontmoetingsplaats is er gekomen door een samenwerking van de sociale huisvestingsmaatschappij Woonpunt Zennevallei, Het stadsbestuur en Riso Vlaams-Brabant. 

 

Samen stapten ze eind jaren negentig al een eerste buurthuis uit de grond in de wijk Windmoleken. De bewoners van de wijk Vogelweelde, die gebouwd werd in de jaren vijftig en zestig, kunnen nu dus ook terecht in hun eigen lokaal.

 

Artikel Vogelweelde eigen buurthuis.(link)

 

 

 

 

 

 

 

 

Persfoto met aanwezigen

 

HALLE - Zelfoogstboerderij 't Groen(t)eHart... lentefris in het groen

 

Regionaal landschap Pajottenland & Zennevallei en Woonpunt Zennevallei subsidieerden meer dan 5700 haagplantjes, 20 hoogstambomen, 10 hoogstamfruitbomen en 20 wilgen. Op die manier worden de velden dus niet alleen mooi landschappelijk ingepast maar helpen ook de natuur en bijhorden insecten gratis mee als bestuivers en bestrijders van evntueel ongewenst gedierte. Een goed voorbeeld is 't Groen Hart aan de Vredelaan in Lembeek (Halle). Ook Natuurpunt Halle werkt mee aan het project.

 

Artikel Woonpunt zennevalei zelfoogstboerderij (link)

 

 

 

 

 

 

 

 

Gemeenteraad keurt erfpachtovereenkomst met Woonpunt Zennevallei goed

 

De gemeenteraad van Beersel ging unaniem akkoord met de overeenkomst tot erfpacht met Woonpunt Zennevallei, eigenaar van het perceel gelegen in de Kerkstraat Dworp.

 

Artikel Overeenkomst tot erfpacht (link)