Leegstand van woningen

 

Waarom staan sommige woningen zo lang leeg? Het kan frustrerend zijn om te zien dat sommige woningen lang leeg staan, terwijl er veel mensen op de wachtlijst staan. Je moet weten dat Woonpunt Zennevallei haar uiterste best doet om zoveel mogelijk personen een woning aan te bieden. Deze woningen moeten bovendien kwalitatief zijn, wat wil zeggen dat ze functioneel, proper en aangenaam moeten zijn. Om dit te bereiken hebben we tijd nodig. Voorbeelden:

 

Wat gebeurt er tussen twee verhuringen?

Na het vertrek van een huurder uit een woning, is het soms nodig om herstellingswerken uit te voeren. Dit kan gaan van het vervangen van een kraan tot het vervangen van de hele keuken. Dit kan een tijdje duren. Om tijd te winnen, nodigen we kandidaat-huurders uit om de woning te bezichtigen voordat de herstellingswerken klaar zijn.  

 

 

 

Renovatiewerken

Soms is het ook nodig om grondige renovatiewerken uit te voeren. Woonpunt Zennevallei wil haar oudere woningen in de komende jaren renoveren op energetisch vlak. Dit betekent bijvoorbeeld nieuwe beglazing, een nieuw dak of een nieuwe chauffage. Zo werken we mee aan een duurzamere samenleving en gaan de verwarmingskosten van onze huurders naar beneden.

 

 

Openbare verkopen

Sommige woningen zijn te verouderd om te renoveren. Het zou Woonpunt Zennevallei te veel geld kosten om deze weer helemaal in orde te krijgen. Dan beslissen we om ze te verkopen. Bovendien kunnen we met dit geld de renovaties van de andere woningen financieren. Een woning verkopen neemt ook heel wat tijd in beslag. Zoals in de privésector kan dit een aantal maanden duren.