Van 17/11/2023 tot 01/01/2024 veranderen de plaatsen op de wachtlijst niet. Onze digitale databank wordt dan "bevroren", we spreken van een freeze van de kandidatendossiers.

Mijn plaats op de wachtlijst

 
 

Let op: vanaf maart 2022 werken we bij Woonpunt Zennevallei niet meer met wijken, maar met deelgemeenten. Je plaats op de wachtlijst wordt dus op een andere manier weergegeven.

 

 

Hoe vraag ik mijn plaats op?

Vul de twee velden hierboven in. In het eerste veld moet je je kandidaatnummer invullen. Dat nummer vind je terug op je inschrijvingsbewijs. Let hierbij goed op dat je de punten ook invult.

Bijvoorbeeld:  2020.02.11.289

In het tweede veld moet je je rijksregisternummer invullen. Dat vind je terug op de achterkant van je identiteitskaart.

 

Het onderstaande filmpje toont hoe het moet:

Video plaats op de wachtlijst (link)

 

Let op: je kan enkel je plaats op de wachtlijst opvragen voor woningen en appartementen die "sociaal" worden verhuurd. Indien je een "Vlabinvest" woning wil huren, kan je je plaats niet via de website raadplegen. 

Stuur in dat geval een mailtje naar ons.

 

Wachtlijst

Na je inschrijving kom je op de wachtlijst voor verschillende woontypes. Waar je wilt wonen en de grootte van je gezin bepalen deze woningtypes.

Nu zit je in een wachttijd tot je een woning van jouw keuze kunt huren. Je schuift omhoog op de wachtlijst als we een woning gelijkaardig aan jouw keuze verhuren en als er geen voorrangen zijn voor andere kandidaten

Zodra je bovenaan de wachtlijst staat, nodigen we je uit om de woning te komen bekijken.

 

Hoelang moet ik nog wachten?

Hoelang je nog moet wachten tot je aan de beurt bent, kunnen we niet zeggen. Je kan wel bij ons navragen op welke plaats je op de wachtlijst staat.

 

Wijzigingen altijd doorgeven

Het is heel belangrijk dat je ons laat weten als je verhuist naar een ander adres. Alleen zo komt onze briefwiseling voor een actualisatie of aanbod goed bij jou terecht.

Je verwittigt ons binnen de maand, nadat je adres officieel veranderd is. Dat wil zeggen dat de wijkagent de verhuizing heeft bevestigd en je bent langs geweest op het gemeentehuis om je identiteitskaart en andere documenten te laten aanpassen.

Ook een wijziging in jouw inkomen of gezinssamenstelling geef je zo snel mogelijk door.

 

Huurpremie

Sta je al vier jaar of langer op de wachtlijst voor een sociale woning en huur je ondertussen een private huurwoning? Dan kan je misschien maandelijks een huurpremie krijgen.

Je moet aan een aantal voorwaarden voldoen en het bedrag van de huurpremie verschilt in elke situatie. Meer informatie lees je op de website van Wonen-Vlaanderen.

Het agentschap Wonen-Vlaanderen stuurt je automatisch een gepersonaliseerd aanvraagformulier op, als je in aanmerking komt voor de premie. Ze baseert zich daarvoor op gegevens van onze en andere huisvestingsmaatschappijen over de wachttijd en jouw inkomen. Laat ons dus zeker elke wijziging in je adres of gezinsinkomen meteen weten.