Mijn plaats op de wachtlijst

 

Je kan jouw plaats op de wachtlijst momenteel niet opzoeken. 


Op 18/03/2024 werd het centraal inschrijvingsregister (CIR) door de Vlaamse overheid gelanceerd. 
Je zal in de toekomst je plaats via het CIR kunnen raadplegen. We weten momenteel niet wanneer dit zal zijn.

 

Zelf geven we geen plaatsen op de wachtlijsten meer door.

 

 

Mijn plaats is gewijzigd: hoe kan dat?

In 2023 is Woonpunt Zennevallei de enige woonmaatschappij geworden in de regio (Halle, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw, Pepingen, Sint-Genesius-Rode, Drogenbos en Linkebeek). Wij beheren nu alle sociale woningen, maar ook alle kandidaten uit de regio. Vroeger waren deze verspreid over verschillende organisaties zoals een OCMW, SVK Webra, SVK Zuidkant. 

 

Wat is het gevolg? Alle verschillende wachtlijsten zijn bij elkaar gevoegd. Vroeger waren er 2500 kandidaten op de wachtlijst bij Woonpunt Zennevallei en nu zijn het er 6500. Was je ingeschreven in verschillende organisaties? Dan geldt je oudste inschrijvingsdatum. Door alle kandidaturen bij elkaar te zetten in 1 lijst, zijn de plaatsen op de wachtlijst verschoven.

 

Wachtlijst

Na je inschrijving kom je op de wachtlijst voor verschillende woontypes. Waar je wilt wonen en de grootte van je gezin bepalen deze woningtypes.

Nu zit je in een wachttijd tot je een woning van jouw keuze kunt huren. Je schuift omhoog op de wachtlijst als we een woning gelijkaardig aan jouw keuze verhuren en als er geen voorrangen zijn voor andere kandidaten

Zodra je bovenaan de wachtlijst staat, nodigen we je uit om de woning te komen bekijken.

 

Hoelang moet ik nog wachten?

Hoelang je nog moet wachten tot je aan de beurt bent, kunnen we niet zeggen. Je wachttijd hangt af van jouw keuzes en jouw voorrangen. Als je geen lokale binding hebt, is de kans op een sociale woning bij ons klein.

 

Wijzigingen altijd doorgeven

Het is heel belangrijk dat je ons laat weten als je verhuist naar een ander adres. Alleen zo komt onze briefwiseling voor een actualisatie of aanbod goed bij jou terecht.

Je verwittigt ons binnen de maand, nadat je adres officieel veranderd is. Dat wil zeggen dat de wijkagent de verhuizing heeft bevestigd en je bent langs geweest op het gemeentehuis om je identiteitskaart en andere documenten te laten aanpassen.

Ook een wijziging in jouw inkomen of gezinssamenstelling geef je zo snel mogelijk door.

 

Huurpremie

Sta je al vier jaar of langer op de wachtlijst voor een sociale woning en huur je ondertussen een private huurwoning? Dan kan je misschien maandelijks een huurpremie krijgen.

Je moet aan een aantal voorwaarden voldoen en het bedrag van de huurpremie verschilt in elke situatie. Meer informatie lees je op de website van Wonen-Vlaanderen.

Het agentschap Wonen-Vlaanderen stuurt je automatisch een gepersonaliseerd aanvraagformulier op, als je in aanmerking komt voor de premie. Ze baseert zich daarvoor op gegevens van onze en andere huisvestingsmaatschappijen over de wachttijd en jouw inkomen. Laat ons dus zeker elke wijziging in je adres of gezinsinkomen meteen weten.