Mijn inkomen verandert (sociale huur)

 

Werkloos - uren verminderd - van werk veranderd - ziekte

 

Voor de huurprijsberekening kijken we vanaf 1 januari 2020 naar wat je verdiende in het jaar waarop je meest recente aanslagbiljet betrekking heeft. Dit kunnen de inkomsten van 2021 of 2022 zijn. Het gebruikte inkomensjaar kan hierdoor verschillend zijn per inwoner.

 

Heb je plots een veel lager inkomen dan het jaar waarop we je huidige huurprijs berekenden? Dan kan je een aanpassing van je huurprijs vragen. 

 

Er zijn wel twee voorwaarden:

  • Je gezinsinkomen is vandaag minstens 20% lager dan het jaar waarop je meest recente aanslagbiljet betrekking heeft .
  • Je gezinsinkomen ligt minstens drie maanden na elkaar 20% lager.

 

De huurprijsberekening op jouw huidig inkomen is steeds 6 maand geldig (of tot het einde van het jaar indien het jaar nog minder dan 6 maanden telt). Belangrijk is dan ook dat de je in de 6 maand van de huurprijsberekening opnieuw je inkomstbewijzen van de laatste 3 maand binnenbrengt. Als je dit niet doet, dan wordt je huur automatisch terug berekend op basis van je inkomsten van bv 2021 of 2022..

 

Wat moet je doen?

Kom langs tijdens een contactmoment of maak een afspraak. Breng loonfiches of een overzicht van het inkomen van de laatste drie maanden mee. Breng dit mee voor alle gezinsleden waarvan we de inkomsten nodig hebben voor de huurprijsberekening. Je moet namelijk bewijzen dat je gezinsinkomen daalde.

 

Pensioen

Als je op pensioen gaat, kom je onmiddelijk in aanmerking voor een herberekening van je huurprijs. Deze huurprijs zal meteen geldig zijn voor het volledige jaar.

 

Wat moet je doen?

Kom langs tijdens een contactmoment of maak een afspraak. Breng zeker een betaling mee van je pensioen.