Burenconflict en overlast

 

Je buren kies je niet. Ze wonen gewoon naast, boven of onder je. Toch heb je dagelijks met elkaar te maken. Door rekening te houden met elkaar blijft het leuk in jouw buurt.

 

 

Ik heb een conflict met een buur

 

1 Praat met elkaar! 

Probeer problemen met je buren altijd eerst zelf op te lossen. Een babbel is de eerste stap. Want soms weet jouw buur niet dat zijn gedrag voor jou overlast veroorzaakt. 

 

2 Vraag om hulp.

Je hebt je buur aangesproken, maar deze verandert zijn/haar gedrag niet? Dan kan je hulp vragen aan professionele organisaties

 

 

Professionele organisaties

 

Dienst burenbemiddeling

 

 

Wijkagent (politie)

 

 

Vrederechter

 

Halle, Beersel, Sint-Genesius-Rode, Pepingen (link)             Halle, Beersel, Sint-Pietersleeuw (link)              Halle, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw & Pepingen (link)
Sint-Pieters-Leeuw (link) Pepingen (link) Sint-Genesius-Rode (link)
  Sint-Genesius-Rode (link)  

 

 

 

Wat kan Woonpunt Zennevallei doen?​

 

  • Je mag WPZ altijd op de hoogte houden van de problemen die je hebt. Wij zullen jou en je buur aanspreken. De klachten die wij binnenkrijgen, worden ook opgenomen in de jaarlijkse klachtenrapportage. 

 

  • WPZ is zelf geen buur. Wij kunnen als verhuurder niet voor jou bellen naar de politie of een klacht neerleggen. 

 

  • Hebben verschillende buren problemen met een medebewoner die voor iedereen overlast veroorzaakt? Dan kan WPZ stappen ondernemen. Het gaat immers om het welzijn van een grote groep mensen. We werken hiervoor samen met externe organisaties en de politie. In heel ernstige situaties kan WPZ aan de vrederechter vragen om tussen te komen. Als een verzoening niet lukt, kan het leiden tot de verbreking van het contract.